workshop persoonlijk meesterschap

24 juni 2022 (online 15 - 16.30 uur)


In deze online sessie introduceren wij onze visie op het ontwikkelen van Persoonlijk Meesterschap. Het ontwikkelen van jezelf als mens en als professional. Dit doen we op basis van onderstaande omschrijving van persoonlijk meesterschap door Peter Senge (auteur van het boek the 5'th discipline).


People with a high level of personal mastery live in a continual learning mode. They never “arrive.” (Peter Senge)


Ben jij geïnteresseerd in doorlopende ontwikkeling van jezelf? Heb je interesse in dit onderwerp? Schrijf je dan in voor deze gratis sessie.


Voor wie?

Young professionals (eerste of tweede baan) die weten of ervaren dat doorlopende ontwikkeling het belangrijkste onderdeel is voor het houden van plezier in hun dagelijkse werk én voor hun carriere!


Persoonlijk Meesterschap bestaat uit de volgende onderdelen: 

 • Mindset = Willen. Mindsets zijn krachtig en hebben vaak een enorme invloed op gedrag, veelal onbewust.
 • Skillset = Kunnen. Talenten zijn onze aangeboren vaardigheden, wat we doen zonder er zelfs maar aan te denken en waar we plezier aan beleven.
 • Toolset = Mogen. Welke instrumenten mag je inzetten van jezelf? Hoe ver ga je? Het echte leren zit aan de rand van jouw comfort zone.


Het belangrijkste aspect van Persoonlijk Meesterschap zit echter in het centrum van bovenstaand model (CASUS). Uiteindelijk gaat het om het toepassen van het geleerde in de dagelijkse praktijk. Op welke wijze doe je dit op een duurzame/blijvende wijze? Oftewel, welk ander gedrag ontwikkel je op basis van Persoonlijk Meesterschap?

Het probleem: leren is vaak een 'moetje'

Hoe ontwikkel je jezelf zo effectief en efficient mogelijk? Op een manier die ook nog eens leuk en uitdagend is waardoor je dit ook eindeloos kunt volhouden? 

De oplossing: van moeten naar willen

De oplossing voor bovenstaand probleem zit in het combineren van werken en leren in één. Door het leren te integreren in je dagelijkse werkzaamheden maak je 70% van je leren bewust bekwaam. Door dit te combineren met formele leerprogramma's die hier goed op aansluiten én dit op een juiste manier samen te doen met anderen waar jij van kunt leren (en omgekeerd) creëer je een leven lang leren programma zonder dat dit aanvoelt als 'moetje'. Sterker nog, je groeit als persoon én als professional in je meesterschap!

Persoonlijk Meesterschap


Power Skills

Veel young professionals ervaren een gemis in vaardigheden die je niet of nauwelijks op school of universiteit hebt geleerd. Algemene vaardigheden zoals communiceren, pro-actief zijn en co-creëren, die jouw functioneren in de dagelijkse werkpraktijk een stuk effectiever kunnen maken. 


Bij SOL ontwikkelen we de vaardigheden van deelnemers door ons te focussen op zogenaamde power skills;


 • Ik & mezelf: Werken aan jouw talenten (versterken van jouw sterke kanten).
 • Ik & de ander: Werken aan jouw communicatie- & teamwork kwaliteiten (met de focus op het vergroten van je effectiviteit in teams).
 • Ik & het systeem: Werken aan jouw analytisch vermogen (creatie van inzicht in het grotere geheel door het in kaart brengen van oorzaak/gevolg relaties).
 • Ik & het nu: Werken aan jouw actiegerichtheid (met gerichte acties de vaardigheden in de praktijk testen/ontwikkelen).SOL Eénjarig Persoonlijk Meesterschap programma

SOL heeft een jaarprogramma ontwikkeld gericht op Persoonlijk Meesterschap. Zie deze link.

In dit programma staan de begrippen Mindset, Skillset & Toolset centraal. Deze worden ontwikkeld op basis van de volgende uitgangsprincipes:

 • We focussen ons in dit programma op YOUNG PROFESSIONALS. Mensen aan het begin van hun professionele carrière die nog veel willen leren, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied.
 • In dit programma staat de PRAKTIJK centraal. We focussen onszelf op het creëren van waarde in de praktijk waarbij we naast het bereiken van harde resultaten ook groeien in onze 'zachte' kwaliteiten.
 • We leren SAMEN met anderen. Dit doen we bij voorkeur in 3x3x3 verband (3 collega's gaan 3 maanden aan de slag met ieder 3 concrete doelstellingen). 
 • Er is geen leren zonder REFLECTEREN. Dus onderdeel van het Persoonlijk Meesterschap proces is een regelmatige reflectie.
 • Uiteindelijk gaat het om het ontwikkelen van ander GEDRAG. Dit houdt in dat we langdurig (één jaar), met elkaar aan de slag gaan om tot concrete resultaten te komen.
 • Daarbij focussen wij onszelf op een ieders KWALITEITEN. Daar waar je goed in bent, daar zit jouw kracht en energie. 
 • We maken gebruik van een NATUURLIJK JAARRITME dat je als deelnemer lang vol kunt houden. Een ritme waarbij je elk jaar nadenkt over "zit ik nog wel op de goede plek?" Elk kwartaal maak je een zogenaamd "learning contract met jezelf". Elke maand focus je jezelf op één concrete doelstelling. Elke week heb je een peer-2-peer overleg. En elke dag noteer je jouw belangrijkste "inzicht van de dag".Deelname aan de kennisdeling sessie op 24 juni is GRATIS.


Alle deelnemers ontvangen het SOL E-book Persoonlijk Meesterschap
>
nl_NLNederlands