éénjarig Boost your SELF programma Persoonlijk meesterschap

Start 1 januari 2024

In één jaar tijd, samen met één of twee collega's, werken aan persoonlijk én professioneel meesterschap. Dit met behulp van één of meer door jouw gekozen casussen of opgaven. Met de inzet van je talenten, de peer2peer support van je collega's en de praktische tools en 'on the job' begeleiding van Stichting Organisatie Leren.

Doelgroep: Young Professionals

 • Jij bent een Young Professional met de behoefte om het maximale uit jezelf te halen.

 

 • Je werkt graag aan je persoonlijke- en je professionele ontwikkeling. Bij voorkeur in de praktijk, aan de hand van concrete organisatievraagstukken of -opgaven.

 

 • Je staat open voor verbetering en je wilt ook collega’s helpen om het beste uit zichzelf te halen. Waarbij je beseft hoe belangrijk een veilige omgeving is voor oprechte reflectie.

 

 • Vernieuwing en experimenten schrikken jou niet af. En je bent benieuwd wat dit oplevert aan inzichten en resultaten voor jezelf en voor de organisatie.

 

 • Je wilt meer leren over je talenten en hoe je deze effectiever kunt inzetten in de praktijk. Dit doe je graag samen met anderen. Waarbij je leert hoe je elkaars talenten kunt leren (her) kennen, waarderen en benutten?

 

 • Dit doe je bij voorkeur op een manier waarbij niet de theorie maar de praktijk, in de vorm concrete casussen of opgaven, centraal staat. Met professionele begeleiding en ondersteuning die borg staat voor een inspirerend ontwikkelproces.


 • En dat doe je in het besef dat dit een langdurig proces is dat uiteindelijk leidt tot effectiever eigen gedrag én tot een verbeterd zakelijk resultaat.


Herken jij jezelf in bovenstaande? Dan ben je van harte welkom in dit Persoonlijk Meesterschap traject. 

Persoonlijk Meesterschap: Waarom?

Leren is de ‘sleutel’ tot persoonlijke én professionele ontwikkeling. Goed voor jou zelf, maar ook voor de organisatie. Zij wordt leniger en kan sneller inspelen op kansen en bedreigingen.


En, wie wil er nou niet werken aan zijn eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling? Zeker als dit in de praktijk gebeurt en ook nog eens leidt tot concrete resultaten!


Daarnaast werk jij graag voor een organisatie die ruimte biedt voor medewerkers om zich te ontwikkelen.
Persoonlijk Meesterschap: Hoe?

We geven jou inzicht in je talenten. Deze ga je inzetten voor een zelf uitgekozen opgave- of resultaatgerichte casus.

Dit doe met behulp van de volgende Power Skills:

 • Ik en mezelf (Eigenaarschap): Je maakt persoonlijke keuzes, zowel zakelijk als privé. Aan welke casus wordt gewerkt? En welke talenten zet jij hiervoor in? 
 • Ik en de ander (Samen): Belangrijk zijn de peer2peer reflectie-gesprekken. Welke inzichten krijg jij van je collega? Maar ook, welke inzichten geef jij jouw collega?
 • Ik en het systeem (Systeemdenken): Je wordt uitgedaagd om ‘groter’ te denken. Zijn er dieperliggende oorzaken? Hoe is alles met elkaar verbonden? Werk je aan duurzame oplossingen? Kun je de slag maken van probleem- naar ontwikkelings-gericht denken en doen?
 • Ik en het doen (Actie): Alles wat je leert heeft weinig zin als je dit niet toepast in de praktijk. In het doen zit dan ook het échte leren.

 


Persoonlijk Meesterschap: Wat?

Het resultaat van deze aanpak is zowel persoonlijk als zakelijk.

 • Op persoonlijk gebied werk je aan je Persoonlijke Effectiviteit. Door jouw talenten gericht in te zetten ben je selectiever in wat je doet en effectiever in hoe je dit doet. Dit maakt het mogelijk dat nieuw, effectief gedrag succesvol door jou in de praktijk wordt toegepast en door jouw collega’s en het management wordt herkend en erkend.
 • Op zakelijk gebied wordt er een jaar lang gewerkt aan (meerdere) eigen opgaven of casussen. De voortgang hierin is uiteraard afhankelijk van de omvang en inspanningen. Maar met de geboden ondersteuning is een zakelijk resultaat zeer waarschijnlijk. Daarnaast heb je een beter inzicht gekregen in jouw eigen talenten en die van je collega’s en heb je deze, onder begeleiding, kunnen inzetten in je eigen werkpraktijk.


Wij van SOL zijn experts in persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling. Met als focus het creëren van betekenisvolle leer- en werkomgevingen. Deze vormen namelijk de basis van lerende, lenige, levende organisaties die optimaal presteren en waar het fijn is om te werken!


Bij Persoonlijk Meesterschap gaat het om het ontwikkelen van de juiste combinatie van mindset, skillset & toolset. Als alles 'klopt' dan presteer jij optimaal en zit je in je flow.


Hierbij staat altijd de praktijk centraal (CASUS). De theorie is belangrijk, maar uiteindelijk gaat het om het ontwikkelen van nieuw, effectief gedrag dat leidt tot verbeterde resultaten in de praktijk.


Veel meer hierover kun je lezen in het SOL E-book Persoonlijk Meesterschap. Via onderstaande link kun je deze gratis downloaden.

 Download direct gratis het E-book Persoonlijk Meesterschap!


Programma Persoonlijk Meesterschap

Dit is éénjarig programma waarbij je ondersteund wordt bij het zetten van stappen op het gebied van Persoonlijk Meesterschap. Een ontdekkingsreis, met een intensieve start en een inspirerend vervolg, die borg staat voor veel nieuwe inzichten en ervaringen.


Met hulp van coaches en specialisten word je geholpen om de randen van je comfort zone op te zoeken.


Let op: Dit traject is alleen toegankelijk als je intekent samen met één of twee andere collega’s. Dit vergroot de kansen voor het behalen van duurzame resultaten enorm. Want, uiteindelijk gaat het erom dat je nieuw gedrag ontwikkelt! Niet eenvoudig, als je er alleen voor staat.

Elk jaar 'groot onderhoud'

We organiseren gedurende één jaar in totaal 5 live bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt vier uur (tussen 13 en 17 uur). In de eerste bijeenkomst ga je aan de slag met je kwaliteiten (Strength finder test), met het schrijven van je eerste Learning Contract (een overeenkomst met jezelf over je leerdoelen) en met je eerste casus (waarbij er naast KPI’s ook leerdoelstellingen worden vermeld).


Je gaat dit ontwikkeltraject in als duo of trio waar je wekelijks een peer-2-peer gesprek mee hebt. In de kickoff meeting leren we je hoe je deze gesprekken het beste kunt voeren en op welke ondersteuning van onze kant je kunt rekenen.


Aan het eind van het jaar doe je aan 'groot onderhoud'. Hoe heb je jezelf ontwikkeld? Zit je nog op de juiste plek? Of is het tijd voor een stap binnen of buiten de organisatie waar je werkzaam bent?

Elk kwartaal een learning contract

In de tweede, derde en vierde bijeenkomst ligt de focus op voortgang. Elk kwartaal ga je een nieuw leercontract met jezelf aan. Met de inzet van jouw kwaliteiten en met ondersteuning van hulpmiddelen zoals de learning diary, wekelijkse peer2peer reflectie en de casus begeleiding kun je veel bereiken in de praktijk.


In de afsluitende vijfde bijeenkomst wordt gereflecteerd (reality check), waarbij vooral naar de (nabije) toekomst wordt gekeken. Zit je nog bij de juiste organisatie? Op de juiste plek? Wat ga je met het geleerde doen? Hoe kun jij anderen helpen om zichzelf te ontwikkelen?

Elke maand overleg met jullie coach

Tussendoor zijn er maandelijkse online sessies met jullie coach. Daarin staat steeds één (nieuw) leerdoel centraal, waarbij jij zelf aangeeft op welke wijze jij deze in de casus/opgave gaat toepassen en wat dit jou gaat opleveren (persoonlijk & zakelijk). Het is moeilijk om dit allemaal in je eentje te doen. Daarom raden wij aan om de beproefde 3 x 3 x 3 methode toe te passen. Samen met twee andere collega’s, gedurende drie maanden aan de slag gaan met (ieder) drie leerdoelstellingen.

Elke week peer-2-peer overleg

Wekelijks heb jij een peer-2-peer overleg met jouw collega of collega's om te leren van, met en door elkaar. Je bent feitelijk steeds bezig met het aangaan / ondergaan van nieuwe activiteiten. Op zoek naar de randen van je comfort zone. Door jezelf continu te ‘dwingen’ om nieuwe dingen te doen, komt jouw leren in een stroomversnelling. Dit is niet altijd eenvoudig. Sterker nog, het is vaak erg lastig. Maar met hulp van jouw collega’s kom je een heel eind!

Elke dag learning diary

Onder het motto "One learning a day; wat doe je er mee?" noteer je dagelijks je belangrijkste leerervaringen en inzichten. De belangrijkste vraag is natuurlijk wat je met het geleerde doet? Dus, op het moment dat je de leerervaring beschrijft ben je nog niet klaar. Door op te schrijven wat je met het geleerde gaat doen, creëer je vanzelf een nieuw experiment of groeimoment.

De kracht van "SAMEN"

Dit programma is alleen toegankelijk bij gelijktijdige inschrijving van twee of drie deelnemers.


De kracht van SAMEN is zo sterk dat wij als eis voor deelname stellen dat je alleen kunt deelnemen bij gelijktijdige inschrijving van 2 of 3 deelnemers/collega's.


In dit gezamenlijke leerproces ben je leerling en coach tegelijk. Van jou wordt gevraagd om jouw collega van goede reflectie te voorzien. En hem of haar te stimuleren om de randen van de comfort zone op te zoeken.


Geen eenvoudige opgave, maar ook een enorme kwaliteit waar we jullie graag in willen begeleiden om dit te ontwikkelen.

Jouw begeleiders

Je wordt in dit ontwikkelprogramma begeleid door Nicolette Groen & Patrick Bijman. 

Nicolette is specialist op het gebied van coaching en talentmanagement. Zij focust zich met name op het aspect persoonlijke ontwikkeling.


Patrick is specialist op het gebied van actieleren en zakelijke opgaven. Hij focust zich met name op het aspect professionele ontwikkeling.

.

Kosten & voorwaarden voor deelname 

Jaarlijks gaat er aan het begin van elk kalenderjaar een nieuw jaarprogramma van start. Deelname staat open voor:

 • Young Professionals: je staat nog aan het begin van je carriere (eerste of tweede baan).
 • Gezamenlijke inschrijving: inschrijving is alleen mogelijk samen met één of twee collega's (voor de continuïteit en de reflectie).


De kosten bedragen € 1.950,- p.p. (excl. BTW)


De vijf live bijeenkomsten worden gehouden bij Team Academy, Vlaardingenlaan 13, Amsterdam (route


Incompany

Deze cursus als maatwerk in jouw organisatie?
Bekijk hier de mogelijkheden van Incompany.

Aanmelding Jaarprogramma Persoonlijk Meesterschap

Kosten € 1.950,- p.p. (excl. btw | inschrijving minimaal 2 personen)

Met dank aan partner Team Academy

Programma's zoals dit éénjarige programma Persoonlijk Meesterschap kunnen we alleen maar organiseren met hulp en ondersteuning van aan SOL verbonden partners.


Hiermee kunnen wij onze SOL doelstelling vorm en inhoud geven: "Stichting Organisatie Leren is gericht op het ontwikkelen van duurzame organisaties, ten goede van mens, maatschappij en milieu".

Vragen? 

Heb je vragen over dit programma?

Neem contact op met

 • Patrick Bijman | patrick.solnetherlands@gmail.com | 06 - 51 77 66 14 
 • Nicolette Groen | nhgroen@gmail.com | 06 - 82 06 45 08
>
nl_NLNederlands