Met dit programma ontwikkel je Persoonlijk Meesterschap bij jouw leerlingen / studenten.

Stichting Organisatie Leren is een community van professionals die leren van, met en door elkaar. Gericht op het leren als mens, leren als team, leren als organisatie en leren als maatschappij.

Ons Persoonlijk Meesterschap model

Dit is het model waar alles om draait. De leerlingen / studenten reflecteren zichzelf continu op de volgende aspecten:

  • Ik & Mezelf: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
  • Ik & de Ander: Hoe verhoud ik mij tot mijn omgeving (familie / vrienden e.d.), en zij met mij?
  • Ik & het Systeem: Wat speelt er allemaal mee? Hoe is alles met elkaar verbonden? Wat is mijn bijdrage aan de maatschappij?
  • Ik & het NU: Wat doe ik met het geleerde? Met de inzichten? Met de nieuwe inspiratie? Concreet? In acties / gedrag?

De uitdaging:

Hoe ontwikkel je Persoonlijk Meesterschap bij jongeren? Ook als er geen directe behoefte is om dit te leren?

De oplossing:

Door jongeren op een leuke en inspirerende manier zelf te laten ontdekken wat hun kwaliteiten zijn en wat voor bijdrage ze kunnen leveren aan de maatschappij.

Doelstelling van het Persoonlijk Meesterschap programma is dat de jongeren meer grip krijgen op hun eigen  leven. Dat ze bewuster in het leven staan en meer weloverwogen keuzes maken. Dit gaat niet van de ene op de andere dag. En de grootste leeropbrengsten zitten aan de rand van de comfort zone. Dat maakt dat dit Persoonlijk Meesterschap programma een meerjarig programma is, waarbij de oefeningen "uitdagend" zijn. 

In dit online programma kun je als leraar / docent ondersteuning vinden in de vorm van kant en klare lessen / opdrachten. Daarbij gaan we steeds uit van 'blokken' van 4 aansluitende uren. Dit vergt enige organisatie/coördinatie (projectdagen?) waarbij de uren kunnen bijvoorbeeld worden ondergebracht bij LBO (Loopbaanoriëntatie en begeleiding) of bij Vormingsonderwijs (levensbeschouwelijk onderwijs). Maar vaak weet je als docent zelf het beste op welke wijze je hier invulling aan kunt geven en waar je deze uren kunt onderbrengen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
nl_NLNederlands