SOL Pro

SOL Pro is een (online) leeromgeving voor professionals die met het vakgebied leren bezig zijn in hun werk. Bijvoorbeeld (zelfstandig) coaches, trainers en adviseurs, en HR-professionals van grote(re) organisaties.

Wij leren van, met én voor elkaar

Met SOL Pro krijg je toegang tot zes leeromgevingen waar specialisten, dus ook jij, kennis en ervaringen met elkaar delen. Elk van de zes leden van het SOL-team beheert een leeromgeving en zorgt dat deze bol staat met best practices, interessante trainingen, theoretische modellen en praktische inspiratie. Ook ontvang je regelmatig uitnodigingen voor interessante online en offline sessies. 


Ontwikkelingen gaan snel. Als specialist op dit gebied loop je regelmatig tegen zaken op waar je onzeker over bent of die je nog niet eerder gedaan hebt.


Bij SOL Pro krijg je rechtstreeks toegang tot gespecialiseerde kennis, kunde en ervaring op jouw vakgebied. En tegelijkertijd ben jij zelf een bron van kennis, kunde en ervaring voor derden!


Je krijgt toegang tot zes leeromgevingen en leert op deze manier over alle aspecten van een lerende cultuur.


Wij geloven in het lerend systeem als geheel. 

Krijg toegang tot zes leeromgevingen: 

 • Lerende Mens: Bewust bezig zijn met leren, persoonlijk en zakelijk. Overtuigingen en blokkades zien en herkennen. Zo leer je als mens. Met Nicolette Groen. 
 • Lerende Teams: Bouwen aan vertrouwen, het constructief conflict kunnen voeren en verschillen in het team waarderen. Een team dat leert kan bergen verzetten. Van M1 naar M4. Met Eline Faber.
 • Lerende Organisaties: Krijg inzicht in alle aspecten waarmee je een lerende omgeving creëert in een organisatie en hoe je een organisatie in een lerende sfeer houdt. Ook jouw organisatie kan lerend worden. Met Guus Geisen.
 • Maatschappelijk leren: Veel grote vraagstukken hebben uiteenlopende belangen en geen pasklare oplossingen. Leer hoe je antwoorden krijgt op vragen waar niemand nog een antwoord op heeft. Met Rembrandt Zegers.
 • Lerende Cultuur: Dé duurzame basis om te komen tot een lerende, lenige en levendige organisatie. Slechts 6% van de organisaties heeft het en scoort hoog op productiviteit, innovatie en werknemerswelzijn. Met Patrick Bijman.
 • Lerend Leiderschap: Werken aan je persoonlijk leiderschap aan de hand van Mindset, Skillset en Toolset. Zodat jij als leider een lerende omgeving creëert voor jouw medewerkers. Met Frans Beskers.

SOL biedt jou: 

 • Jaarlijks één fysieke bijeenkomst, voor inspiratie en het delen van ervaringen (onze jaarlijkse Dag van de Lerende Organisatie)
 • Online bijeenkomsten en trainingen.
 • Mogelijkheid voor (fysiek of online) intervisie.
 • Interessante artikelen, recent onderzoek, inspirerende boeken en lezingen
 • Een rechtstreekse link met dé SOL deskundige op jouw specialisme/vakgebied.
 • Dé plek om te leren van collega's in jouw vakgebied.


De basis van SOL PRO is een leeromgeving waar alle deelnemers zich veilig voelen om persoonlijke ervaringen te delen. Als SOL zijn wij als geen ander in staat om een dergelijke veilige leeromgeving te creëren. 

Lid worden van SOL Pro

Leer van vakgenoten en krijg toegang tot recent onderzoek, inspirerende sprekers en interessante artikelen. 

Probeer het 3 maanden uit, voor maar € 50,- (normaal € 37.50 per maand)


FAQ 

Meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat heb ik aan de 6 leeromgevingen?

Je hebt toegang tot alle online leeromgevingen van bovenstaande zes secties.

Hiermee ben je breed geïnformeerd en kun je desgewenst ook op aanvullende vakgebieden/specialismen informatie vinden. 

wat heb ik aan de e-learning?

Elke sectie (vakgebied/specialisme) heeft een eigen E-learning. Deze wordt door SOL Support ingezet bij coaching en training (blended E-learning). Maar deze kan door SOL Pro leden ook zelfstandig worden gebruikt voor het maken van (interne/externe) adviezen, actieplannen e.d.

wat is de verbinding tussen sol NL en andere Sol landen?

SOL is actief in veel landen. Alle SOL landen-organisaties hebben hun eigen stichting, vereniging, coöperatie en hieraan verbonden inhoudelijk specialisme(n).

Gezamenlijk werken we aan een aantal internationale projecten. Heb je interesse? Laat dit weten en we kijken dan naar de mogelijkheden om jou hieraan te koppelen.

wat is de verbinding tussen de diverse vakgebieden/specialismen?

Systeem denken staat centraal als het gaat om organisatieleren. Een integrale kijk op het geheel, met aandacht voor oorzaak en gevolg, is van groot belang om optimaal te kunnen leren als mens, team, organisatie of maatschappij.

Bij SOL Pro zorgen de facilitators er voor dat dit onderdeel regelmatig aan de orde komt. En ook in de onderliggende modellen en E-learnings wordt aandacht besteed aan dit onderdeel.

Kan ik mijn collega's ook bij SOL laten aansluiten/meekijken/meedoen?

Als lid van SOL Pro kun je geïnteresseerde relaties of collega's uitnodigen om deel te nemen. Hiervoor hebben we onze aanbieding om 3 maanden deel te nemen voor slechts € 50,- Om de waarde van SOL Pro echt te kunnen ervaren is het noodzakelijk om wat langer verbonden te zijn.

Stichting Organisatie Leren (SOL) is gevestigd in Haarlem. We staan geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41211494.
Onze bankrekening: NL55 TRIO 0254 8476 33. Je kunt ons bereiken via: patrick.solnetherlands@gmail.nl

>
nl_NLNederlands