In deze online sessie delen we kennis, kunde en ervaring op het gebied van het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van een Lerende Cultuur. Aan de basis hiervan ligt een zogenaamde MOOC (Massive Open Online Course). Deze is ontwikkeld in samenwerking met een aantal andere SOL vestigingen/landen.


Momenteel zitten we in de fase van het verzamelen van reflecties & best practices. Graag gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen om onze kennis, kunde en ervaring op dit gebied te delen. Ben jij zo'n deskundige? Heb je interesse in dit onderwerp? Schrijf je dan in voor deze gratis sessie.


Voor wie?

Professionals die vanuit interesse of dagelijkse praktijk kennis, kunde of ervaring hebben opgebouwd in het onderwerp "Lerende Cultuur".

De MOOC Magic of the Learning Culture is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Introduction: Hierin een toelichting op het programma en de vijf metaforen die wij gebruiken. Stuk voor stuk verbonden aan de natuur.
  • Why? Hierin een toelichting op de potentiële resultaten die behaald kunnen worden. Indien alles 'klopt' dan wordt de organisatie 'lid' van de 6% best presterende organisaties ter wereld.
  • How? In dit onderdeel een toelichting op onze Change from Within methodiek. Met als belangrijkste inzicht dat de focus moet liggen op "care, facilitation and inspiration".
  • What? Momenteel zijn we bezig om dit onderdeel van de MOOC te vullen met Best Practices. De afronding is gepland na de zomer van 2022.


MOOC: The magic of a Learning Culture


The Problem:

How do we create meaningful learning and working environments in which participants acquire skills "on the job" with which they can participate sustainably in new (working)situations, in order to solve challenging issues in a continuously changing society?


The SOLution:

With a Learning Culture everything falls into place. Working on your fundamental LEARNING CAPACITY that empowers staff, teams and organization to constantly improve, innovate, adapt and learn from it. With effects that reinforce each other. 


Wat wij vragen

Wij vragen alle deelnemers om een serieuze kijk te nemen in de MOOC The Magic of a Learning Culture en om ons reflectie te geven aan de hand van de volgende vragen:

  • Herken je de problematiek (onderdeel Introduction)?
  • Zie je het belang van het ontwikkelen van een Lerende Cultuur (onderdeel Why?)
  • Wat vind je van onze Change from Within aanpak (onderdeel How?)
  • Heb je aanvullende suggesties voor het doen van interviews / onderzoek in de dagelijkse praktijk (onderdeel What?)
  • Wat wil je ons meegeven in de rest van het proces van het ontwikkelen van deze MOOC?Deelname aan de kennisdeling sessie op 30 augustus 2024 is GRATIS voor leden van Stichting Organisatie Leren. Niet leden betalen € 45,-. Alle deelnemers ontvangen een (tijdelijke) gratis inlog op de MOOC The Magic of the Learning Culture (normaal € 195,- / gratis voor SOL leden).

>
nl_NLNederlands