geef je voorkeur aan voor de workshops op de

DAG VAN DE LERENDE ORGANISATIE


Voorkeur workshops

Graag weten we naar welke twee workshops jouw voorkeur uit gaat. We denken iedereen te kunnen plaatsen op basis van hun voorkeur. Maar 100% zekerheid hiervoor kunnen wij niet bieden. Door jouw voorkeur aan te geven kunnen wij de vier workshops in de juiste ruimte plaatsen. De definitieve toewijzing van de workshops gebeurt bij ontvangst / registratie op de dag zelf.


Vul hieronder uw naam en E-mail adres in en geef in volgorde van 1 t/m 4 aan waar uw voorkeur naar uit gaat. Wij plaatsen iedereen zoveel mogelijk in de workshops naar keuze. Bij de ontvangst op 4 april krijgt u te horen in welke workshops u definitief bent geplaatst. Voor alle duidelijkheid: U ontvangt dus slechts een algemene bevestiging dat uw mail is ontvangen. 


Onderaan deze pagina's vindt u de omschrijvingen van alle workshops. 

Geef je voorkeur aan:
Opmerkingen

Programma Dag van de Lerende Organisatie (4 april 2023)

12.00 uur - Welkom met een broodje

12.30 uur - Welkom door dagvoorzitter Eline Faber, Jildou Nicolaï van CBS Academy en Patrick Bijman, SOL Nederland

13.00 uur - Keynote Peter Senge: Inner Development Goals

14.15 uur - Pauze

14.30 uur - Eerste ronde workshops

15.30 uur - Pauze

15.45 uur - Tweede ronde workshops

16.45 uur - Afsluiting door Peter Senge; samenhang van de dag

17.00 uur - Nazit, met hapje en drankje

18.00 uur - Einde

Keuze uit 4 workshops

1. Peter Senge en de
Inner Development Goals

Iedereen kent de Sustainable Development Goals. Deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Er is een visie van wat er moet gebeuren, maar de voortgang langs deze visie is tot nu toe teleurstellend geweest. We missen het innerlijke vermogen om met onze steeds complexere omgeving en uitdagingen om te gaan. Deze workshop gaat over het initiatief van de Inner Development Goals en wordt live verzorgd door Peter Senge

Tip: van 29-31 maart geven Peter Senge en Gustav Böll een Masterclass over de Inner Development Goals in Stockholm. Lees hier meer. 

2. Leren en ontwikkelen in de dagelijkse praktijk van organisaties

In deze workshop gaat Marjonne van den Hout in gesprek over haar ervaringen met leren leren en de invloed van de context en stakeholders op het willen, kunnen en mogen leren en ontwikkelen in organisaties. Ze weet als geen ander in welk speelveld het leren en ontwikkelen plaatsvindt en ziet zowel grote successen als worstelingen. Ze een gepassioneerd aanjager van leren in organisaties en heeft veel ervaring met diverse initiatieven op dit gebied. Ze verbindt en begeleidt mensen om de krachten te bundelen, op verschillende niveaus en onderwerpen.


 “Vertel me en ik vergeet. Laat me zien en ik onthoud. Laat me ervaren en ik begrijp.” - Confucius


Lees verder...

3. CBS en het Leerkompas spel


CBS heeft de ambitie om een meer lerende organisatie te worden. Eén van de initiatieven die de CBS Academy hiervoor ontwikkelde is het “Leerkompas spel”. Dit spel nodigt deelnemers uit om met elkaar in gesprek te gaan over thema’s die belangrijk zijn in een lerende organisatie, zoals ontwikkelgericht leiderschap en growth mindset.  

De vragen variëren van individuele opvattingen over leren en ontwikkelen, tot vragen die je uitnodigen om te reflecteren op de leercultuur van de gehele organisatie. Het spel is niet alleen leuk en uitdagend, maar ook een effectieve manier om je team te helpen groeien en ontwikkelen.
Tijdens deze workshop spelen we het spel en kun je met het CBS in gesprek over hoe zij dit toepassen binnen de organisatie. Daarnaast biedt deze workshop de gelegenheid om met elkaar te reflecteren op wat dit initiatief voor jouw organisatie zou kunnen betekenen.

Lees verder.

4. Jongeren en
Persoonlijk Meesterschap

In de ochtend van 4 april heeft een groep jongeren onder leiding van Guus Geisen en Peter Senge een workshop gevolgd waarin ze Persoonlijk Meesterschap concreet gemaakt hebben. Wat betekent PM voor mij? Waarom is het belangrijk? Wat is de verbinding tussen PM en grote doelen als SDG?


De tools die ze daarbij gebruiken en het systemische werkproces kan toegepast worden in alle organisaties en voor elk individu. De jongeren willen op hun manier ook laten zien welke inzichten ze opgedaan hebben en wat wij als volwassenen daarvan kunnen leren. 


Dit is een project van SOL NL in het kader van Erasmus+ in samenwerking met SOL Hongarije. 


In de middagworkshop word je meegenomen in de output van de ochtend en praat je mee over de manier waarop de tools en het systemische werkproces betekenisvol kunnen zijn voor jou als mens en professional, voor je organisatie en hoe we concreet aan de slag kunnen met Persoonlijk Meesterschap in het onderwijs.

Praktische informatie 

Adres: 

Henri Faasdreef 312, 2492 JP Den Haag


Vergeet niet om je legitimatie mee te nemen! Zonder legitimatie kom je niet binnen bij het CBS.

Vragen? 

Heb je vragen over het evenement, de sprekers of de locatie? 

Neem contact op met Patrick Bijman, patrick.solnetherlands@gmail.com

>
nl_NLNederlands